Een paar maanden geleden bezocht onze penningmeester Arno Duijvestijn een bijeenkomst van VNO bij brandweer De Lier. Het leek Arno interessant om een dergelijke bijeenkomst ook voor de leden van LCB te organiseren. Dit heeft dinsdag 17 oktober plaatsgevonden en de LCB leden waren in grote getale aanwezig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedere dinsdag houdt de brandweer in De Lier een oefenavond en deze werd nu gecombineerd met een bezoek door de LCB-leden. Ferry Dankier verzorgde namens brandweer De Lier een presentatie. Met name het issue dat er niet altijd snel en voldoende water ter plaatse van een brand aanwezig is gaf een ieder te denken. Sander van Donge van DEKRA Claims & Expertise B.V. was door Willem Keijzer van Hemelraad & Keijzer gevraagd om de leden van LCB als schade-expert toe te spreken. Bepaalde passages in clausules van polissen en het juist in achtnemen van afstanden ten opzichte van panden werden dankbaar als tips in ontvangst genomen. Na het stellen van diverse vragen konden de leden van LCB op het buitenterrein van de kazerne een “vlam in de pan” blussen, kijken naar diverse spuitinstallaties en met een takelwagen op 30 meter hoogte de omgeving verkennen.

Daarna was er ruimschoots gelegenheid om in de bar van de kazerne te genieten van een hapje en een drankje tot in de late uurtjes. Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!