De Zomeravondborrel van de Lierse Club van Bedrijven werd een sportief evenement. De accommodatie van korfbalvereniging Valto vormde een schitterend decor. Uiteraard was er de koffie met en daarna was het woord voor Valto-voorzitter Jan Jaap Elenbaas.

De preses schetste het beleid van de Overgangsklasser dat er uiteindelijk toe moet leiden dat Valto de beste vereniging van Westland wordt. Mooi om te zien hoe een groep enthousiaste jonge mensen de vereniging hebben opgepikt en er in slagen jaar na jaar het niveau en de sfeer binnen de club naar een hoger niveau te tillen.

Een sportief en uitdagend karakter zou de avond hebben en dat had zij ook, want nadat Jan Jaap zijn boeiende verhaal had afgestoken werd het gezelschap, dat bestond uit LCB-leden en sponsoren van Valto, naar het korfbalveld gedirigeerd waar twee selectieleden met een enigszins satanische glimlach op het gezelschap stond te wachten.

De groep werd verdeeld in clubjes van drie, die mochten proberen de bal door de mand te werken. Op zich lijkt dat een eenvoudige opdracht en wanneer je op de televisie de beelden van de finale van de korfbalcompetitie in AHOY ziet, dan lijkt dat ook niet zo moeilijk, maar als je dat op een doordeweekse vrijdagavond moet doen na een zwarte koffie met een brownie dan valt het nog vies tegen zo bleek uit de resultaten.

Gelukkig werd er geen stand bijgehouden en was er dus ook geen winnaar zodat niemand met het schaamrood op de kaken zijn of haar biertje na afloop hoefde op te zoeken. Dat biertje smaakt bij een korfbalvereniging hetzelfde als bij een voetbalvereniging of wat voor club dan ook, immers bier is een universele drank. Het werd nog erg gezellig zeker toen er ook nog verrukkelijke hapjes van Non Pop Up langskwamen.