Beste leden van de Lierse Club van Bedrijven,

Vanavond hebben we eigenlijk een bedrijfsbezoek net als vorig jaar. Toen waren wij te gast bij Zuidkoop en hebben Koos en zijn zoon Dennis een rondleiding verzorgd en Dennis vertelde over het reilen en zeilen van Zuidkoop.

Dit jaar zijn we hier in boerderij De Zwethburch eigenlijk te gast bij het bedrijf van Wouter Zuydgeest en Mia Vermeer. En Wouter zal ons straks informeren over Ambivent en de historie van deze boerderij.

Terugblik 2017
Dit jaar zijn we gestart met een bierproeverij bij ons nieuwe lid Flip van Adrichem in eetcafé De Witte. Daarna volgde een Algemene Ledenvergadering bij Greenpack. Ook dit jaar hebben wij samen met de businessclub van Lyra een Ham & Haringparty georganiseerd. Deze party hebben we samen met Lyra een sober karakter gegeven. Dit in verband met het overlijden van ons jarenlange lid Geert van Velden. Ook bij Lyra was Geert betrokken. En ik vond het indrukwekkend hoe iedereen tijdig de party verliet en denk bijna voltallig aanwezig was bij het condoleren aan de Hoogweg in het bedrijfspand van Geert.
Vanavond is Nicolien aanwezig en dat vinden wij erg fijn.

Na de zomerborrel in de Bongaard vond in september de LCB-tocht weer plaats. Ditmaal een fiets- en looptocht door de binnenstad van Den Haag. Helaas vindt de laatste jaren de LCB-tocht plaats gelijktijdig met een vergadering van de gemeenteraad van Westland. Daardoor heb ik zelf een aantal keer niet kunnen deelnemen.

Ik heb me dit jaar laten vervangen door 2 collega’s van mij. Leuk om dan de bevindingen van hen te vernemen. Zo vroeg ik wat kenmerkt LCB? Nou, het eerste was De Lier, LCB staat voor De Lier. Een tweede kenmerk wat genoemd werd is Gezelligheid. En het derde kwam er wat aarzelend uit: Dat was: Veel Bier! Het was ze opgevallen dat de LCB’ers goed kunnen drinken. Maar ja, de uitdrukking is niet voor niks: “Veel Bier geeft Plezier!”

Dat mijn collega’s hebben meegedaan aan de LCB-tocht heeft nog een positief effect gehad. Ze zijn zo enthousiast geworden dat ze de website van LCB onderhanden hebben genomen en zij verzorgen nu ook een Nieuwsbrief en een Nieuwsflits die regelmatig wordt uitgebracht. Ook op Facebook en LinkedIn is LCB nu vindbaar.

Waar een raadsvergadering al niet goed voor is!

In oktober hebben we ons bij laten praten op de brandweerkazerne in De Lier. Dat was leerzaam, spectaculair en ook het afbluswater na afloop vloeide rijkelijk.

Pijl solutions, Bavius Boekhouden en ook mijn Accountantspraktijk zijn tegenwoordig gevestigd in Honselersdijk. Overigens 30% van de LCB-leden is niet in De Lier gevestigd, zomaar een detail! Op ons kantoor in Honselersdijk heeft dus in november het LCB-ontbijt plaatsgevonden.
De begroting 2018 is toen behandeld en Chiel Verbruggen van de gemeente Westland heeft een presentatie verzorgd van de laatste ontwikkelingen in De Lier op het gebied van Bedrijventerreinen.

En vanavond zijn wij allen hier. Een goede opkomst. Leuk om onze nieuwe leden Aad van Hoeven en Alphons de Wit te kunnen verwelkomen en ook John Vreugdenhil die Martin Uittenbroek namens Plantenkwekerij Vreugdenhil zal vervangen. Dit jaar hebben we 5 nieuwe leden. Echter ook 6 leden hebben opgezegd. Naast Geert van Velden zijn dit jaar 2 oud-leden van LCB overleden, namelijk begin dit jaar Anton van der Marel en onlangs Leen Overvliet.
Zoals u heeft gemerkt, is er vanavond een karikatuurtekenaar aanwezig en achter in de zaal zijn er oudhollandse spelletjes. Onze nieuwe website vraagt ook om recente foto’s van u. Daarom kunt u binnenkort terecht bij Foto Q, op vrijdagavond 19 januari en zaterdagochtend 20 januari. Het duurt hooguit 5 minuten. En als we geen foto hebben, dan hebben we altijd nog een karikatuur….

Laten we proosten op het nieuwe jaar, het gaat u allen goed in 2018!