Op zaterdagmorgen 23 maart a.s. organiseert de Timmerwerf samen met medewerkers van Delfland opnieuw een excursie door de Kralingerpolder. Deze grote polder strekt zich uit van de Hoofdstraat tot helemaal aan de Oostgaag in Maasland. Daar staat op kilometers afstand van De Lier ook het gemaal. Slechts een klein deel van de Kralingerpolder is bestemd voor woningbouw: de Zeeheldenbuurt en de Oranjewijk. Nu is de Oranjewijk regelmatig in het nieuws vanwege de steeds terugkerende wateroverlast bij hevige regenbuien. Tijdens de fietsexcursie worden de problemen met de waterhuishouding in dit gebied toegelicht. Wist u dat er onder het Oranjeplein grote betonnen kokers liggen om overtollig regenwater te bergen en dat dit water op een later moment naar de Lee wordt gepompt?

De route gaat ook langs de waterberging bij het Kraaiennest en de slimme stuwen langs de Burgerdijkseweg. Maar ook bij Rijk Zwaan is een grote waterberging gerealiseerd onder het parkeerterrein. Allemaal maatregelen om de wateroverlast in deze polder te voorkomen en met name om het oudere deel van de Oranjewijk droog te houden.

De fietsexcursie start bij De Timmerwerf en vertrek is 10.00 uur. De route duurt ongeveer tot 11.30 uur. De kosten zijn EUR 3 p.p. en kinderen gaan gratis mee. Elke deelnemer krijgt een routekaart mee die tevens toegang tot de tentoonstelling ‘Pompen of Verzuipen’ geeft. Bij slecht weer zal de fietsexcursie een week verschoven worden.

Van harte aanbevolen en zeker voor mensen die in deze polder wonen of hun bedrijf hebben is de excursie zeer interessant.

Algemene gegevens
Datum: zaterdag 23 maart 2019
Tijd: 10.00 uur – 11.30 uur
Vertrek: De Timmerwerf, Hoofdstraat 63 De Lier

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor de fietsexcursie.