Begrotingsvergadering verplaatst naar 21 november 2017
De ledenvergadering inzake de begroting 2018 van LCB was gepland op 14 november 2017. Deze vergadering wordt verplaatst.
Nieuwe datum en tijd: 
21 november 2017 om 7.30 uur.
Locatie: 
MB67 Offices, Middel Broekweg 67, 2675 KG Honselersdijk.
Let op: Sommige auto-navigatiesystemen sturen je verkeerd. Als adres kun je veiligheidshalve beter ‘Middel Broekweg 65 te Honselersdijk’ invoeren.
Naast de behandeling van de begroting 2018 van LCB zal Chiel Verbruggen van Gemeente Westland een presentatie verzorgen inzake diverse plannen in De Lier.
Verdere informatie volgt nog.

Overlijden Leen Overvliet
Op 9 oktober 2017 is Leen Overvliet op 82 jarige leeftijd overleden. Leen is meer dan 40 jaar lid geweest van LCB. In De Lier was hij eigenaar van ’t Perron (verzekeringen, makelaardij en reisbureau). Later is dit kantoor verkocht aan Van den Ende. Daarnaast was hij in Rotterdam eigenaar van het kantoor L. Overvliet Assurantiën met name gericht op scheepsverzekeringen. Van 1987 tot en met 1990 heeft Leen zich actief ingezet als bestuurder van LCB in de functie van secretaris. Daarnaast zette Leen zich in voor de Lierse samenleving, onder andere bij de tennis- en carnavalsvereniging. Het tonen van belangstelling en zijn innemendheid zal ons altijd bijblijven. Wij wensen Corrie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in de komende periode met het verwerken van dit verlies.

Website
Onze website is volledig vernieuwd! Op de website vind je de bijeenkomsten, verslagen en foto’s van de activiteiten en natuurlijk ook een ledenpagina. Neem snel een kijkje: www.lierseclubvanbedrijven.nl.
Op de ledenpagina worden de leden van LCB getoond. Om dit up-to-date te houden willen wij jullie vragen de gegevens te controleren en eventuele wijzigingen door te geven door een mail te sturen (info@lierseclubvanbedrijven.nl).
Geen portretfoto of ontevreden met de foto die op de website staat?
LCB heeft geregeld dat je bij Vakfotografie Q (Hoofdstraat 44 te De Lier, 0174-510695) een nieuwe foto kan laten maken.
Dit kan op twee data:
Vrijdagavond 19 januari 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdagochtend 20 januari 2018 van 9.30 uur tot 12.30 uur
U hoeft geen afspraak te maken, u kunt zo binnenstappen. De studio en Q staan klaar voor u. Duur: +/- 5 minuten.

Social Media
Om jullie overal van op de hoogte te houden heeft LCB nu ook een Facebook en een LinkedIn account. Volg LCB en word op de hoogte gehouden van de actuele activiteiten en ontwikkelingen!
Ons volgen op Facebook of LinkedIn? 


17 oktober 2017 Informatiebijeenkomst Brandweerkazerne De Lier

Een paar maanden geleden bezocht onze penningmeester Arno Duijvestijn een bijeenkomst van VNO bij brandweer De Lier. Het leek Arno interessant om een dergelijke bijeenkomst ook voor de leden van LCB te organiseren. Dit heeft dinsdag 17 oktober plaatsgevonden en de LCB leden waren in grote getale aanwezig.

Iedere dinsdag houdt de brandweer in De Lier een oefenavond en deze werd nu gecombineerd met een bezoek door de LCB-leden. Ferry Dankier verzorgde namens brandweer De Lier een presentatie. Met name het issue dat er niet altijd snel en voldoende water ter plaatse van een brand aanwezig is gaf een ieder te denken. Sander van Donge van DEKRA Claims & Expertise B.V. was door Willem Keijzer van Hemelraad & Keijzer gevraagd om de leden van LCB als schade-expert toe te spreken. Bepaalde passages in clausules van polissen en het juist in achtnemen van afstanden ten opzichte van panden werden dankbaar als tips in ontvangst genomen. Na het stellen van diverse vragen konden de leden van LCB op het buitenterrein van de kazerne een “vlam in de pan” blussen, kijken naar diverse spuitinstallaties en met een takelwagen op 30 meter hoogte de omgeving verkennen.

Daarna was er ruimschoots gelegenheid om in de bar van de kazerne te genieten van een hapje en een drankje tot in de late uurtjes. Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Je kunt hier de foto’s bekijken.