6 juni 2022
door Alphons de Wit

De belangstelling onder de leden van de Lierse Club van Bedrijven was groot voor het bedrijfsbezoek aan OptiPlug op 26 april 2022. Op uitnodiging van Richard en Rico Scheffers was de Lierse Club op bezoek op de nieuwe locatie aan de Veilingweg.

Na een uiteenzetting van Rico werd een uitgebreide rondgang gemaakt door de bedrijfshal waar dagelijks duizenden paperpots worden geproduceerd. Vader Richard stond begin jaren tachtig aan de basis van oppotbedrijf Jarini. In 2016 trad zoon Rico toe tot het bedrijf. Samen met vijf medewerkers wordt aan de Veilingweg de basis gelegd voor de optimale groei van plant en klant.

De paperpots worden gebruikt bij het opkweken van onbeworteld plantenmateriaal.
Met de nieuwste machines produceert OptiPlug paperpots in vaste vorm zodat deze gemakkelijk te sorteren en op te potten zijn. In samenwerking met verschillende substraatleveranciers wordt de klant optimaal bediend omdat het mogelijk is voor elke relatie klant specifieke mengsels te maken.
Door de jarenlange ervaring van Richard, die bij veel bedrijven kind aan huis was, kunnen kwekers optimaal worden geadviseerd. De paperpots zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters van 20 millimeter tot 50 milimeter. Bij de rondgang door het bedrijf keken de LCB-leden hun ogen uit. Speciaal voor de Lierse zakenlieden was een van de machines in werking gehouden zodat de belangstellenden het productieproces met eigen ogen konden aanschouwen.

Na afloop zorgden Richard en Rico voor een sfeervolle borrel die werd verzorgd door cateraar Petra Poes. Er werd nog lang nagepraat aan de Veilingweg.

Klik hier om alle foto’s te bekijken.