Waar al wekenlang naar was uitgekeken vond op woensdag 11 september dan eindelijk plaats: de traditionele LCB-puzzelmiddag. Normaal gesproken zou Marja van Rijn de deelnemers met haar stralende glimlach bij de ingang van de bus begroeten, maar vanwege een vervelend motterig regentje had ze de bescherming van de touringcar van chauffeur Ton opgezocht. Het startschot zou om 15.00 uur worden gegeven maar aangezien Evert Kuijper zich een half uurtje vergist had viel het startschot een half uurtje later.

Potdicht
In de bus werd het gezelschap welkom geheten door Piet van Delft die met een spetterende speech het feest opende. Het werd een geweldige rit naar de mooiste stad van Nederland, Rotterdam. Chauffeur Ton had voor de bejaardenroute gekozen want er was geen gang in de bus te krijgen. Rotterdam zat potdicht en na anderhalf uur was de bestemming eindelijk bereikt: Restaurant Mooii aan de Oost Wijnstraat. Een gezellige tent en wat nog belangrijker was, er werd daar een puike bak koffie geschonken, uiteraard vergezeld van een caloriebom in de vorm van een chocoladetaartje of een Dudok-appelpunt. Die gingen er in als de spreekwoordelijke koek, als Gods woord in een ouderling, zo u wilt.

Dierennamen
In het restaurant werden we begroet door medewerkers van Huisbrand Events, een bedrijf gespecialiseerd in, de naam zegt het al, events. Binnen Rotterdam alleen al zijn er 72 verschillende events te boeken.
Het gezelschap werd verdeeld in zes groepen met een dierennaam. Er werd een kaart ter hand gesteld en een formulier met vragen en opdrachten. Meer dan fanatiek trokken de groepen Rotterdam in om bijvoorbeeld te achterhalen welke wonden het Rotterdamse stadhuis, je weet wel met dat mooie balkon waar Feyenoord regelmatig op verschijnt, nog draagt uit de Tweede Wereldoorlog. Het bleken kogelinslagen te zijn van een schutter die, of nog nooit geschoten had, of een stuk in zijn kraag had. Er zaten ook foto-opdrachten tussen. Zo moest een selfie worden gemaakt die het meest duidelijk de sfeer van Rotterdam weergaf. Bovendien moest een houten jojo worden geruild. Dat was wel even een dingetje. Uiteindelijk wisten de panda’s een meneer, die net een paar nieuwe schoenen had gekocht te verleiden tot het ruilen van de zooltjes in zijn van Lier schoenen voor het houten stuk speelgoed. De Panda’s zaten het eerst aan de pinda’s. Ze hadden meer dan een half uur over. Het was een bere-talentvol team zou later bij de prijsuitreiking blijken want de bamboevreters gingen uiteindelijk met de eerste prijs strijken.

Wisselbeker
Na de emoties van de prijsuitreiking volgde een heerlijke maaltijd bij Dudok of het nou de tomatensoep was of de kalfsribeye, de kabeljauw of de crème brulée het was allemaal meer dan smakelijk en de gerechten werden begeleid door een heerlijk glas wijn of bier.
Na de maaltijd werden de bus en het Westland weer opgezocht. Vlak voor thuiskomst werd Jan van Dijk verblijd met de wisselbeker behorend bij de toppositie in het puzzeltocht klassement. De éminence grise was er zichtbaar mee in zijn sas.

Bekijk hier de foto’s.