25 augustus 2022 door Alphons de Wit

Tijdens de zomeravondborrel op 28 juni werd de opmerking gemaakt dat het infocentrum bij de in aanbouw zijnde Maasdeltatunnel, overigens werd de tunnel tot 2017 Blankenburgtunnel genoemd, te bezoeken is. Dit leidde binnen de LCB tot een kettingreactie en binnen no-time had Evert Kuijper de zaakjes geregeld. Zo kon het gebeuren dat dinsdagavond 23 augustus een ongekend grote groep LCB-leden neerstreek bij poort 53 op de Maassluissedijk in Vlaardingen om zich daar te verbazen over het vernuft en de inventiviteit van de Nederlandse weg- en waterbouwkundigen. De groep was aangevuld met een aantal leden van de Scouting en dat alles onder het motto dat wie de jeugd heeft, ook de toekomst heeft.

Na een keurig verzorgd broodje was het woord aan Onur Durgunsu, een humorvolle spraakwaterval, die in een performance die het midden hield tussen een conference en een voorlichtingsbijeenkomst in anderhalf uur de geschiedenis van de tunnel en de totstandkoming ervan schetste. Onur legde uit dat vanwege kostenoverwegingen niet voor de Oranjetunnel was gekozen, maar voor de Maasdeltatunnel. De tunnel loopt onder het Scheur door en verbindt Maassluis met Rozenburg en maakt deel uit van de A24, een stukje werk waar we trots op mogen en kunnen zijn. Het was een geweldige LCB avond, een bewijs dat de LCB springlevend is.


Voor eenieder die geïnteresseerd is in meer informatie over de bouw van deze tunnel, is via deze link het 8-stappenplan voor de bouw te vinden.