Het bestuur van de Lierse Club van Bedrijven kon haar leden op 9 september, na een coronaire noodstop van een half jaar, eindelijk een activiteit aanbieden. En wat voor één. Het werd een topdag voor de 24 deelnemers aan de reis naar het schitterende Gouda, een stadje waar je nog een keer naar teruggaat.

Om 14.30 uur hadden de deelnemers zich verzameld rondom de bus van maatschappij “De Vlaerdinger”. Met een fonkelnieuwe van Hool touringcar werd de reis gemaakt. De wagen was net voor de coronacrisis in gebruik genomen en had in een half jaar maar een paar duizend kilometers gereden.
Vlak voor vertrek steeg de spanning in de groep toen de nestor van de LCB, Jan van Dijk met een enigszins gehavende kartonnen doos het parkeerterrein betrad. In de doos het kleinood waar het de hele dag om zou draaien, de wisselbeker en ultieme beloning voor de groep die de puzzeltocht zou winnen.

In de bus werd het gezelschap, uiteraard na het welkomstwoord van Piet van Delft, chef activiteiten, in vijf groepen verdeeld. Groep 2 leed aan enige overschatting want nog voordat zij een voet had verzet ging zij al op de foto met de zo begeerde en eerdergenoemde wisselbeker. Na een Gouds bakkie in de Lichtfabriek werden de groepen weggestuurd, allemaal in een andere richting om kruisbestuiving tijdens de tocht zoveel mogelijk te vermijden.

Het werd een interessante en bij vlagen zelfs leerzame tocht want wie wist nou dat die oude, vooroverhangende huizen niet uit het lood waren gezakt door een waardeloze fundering, maar dat ze bewust op vlucht gebouwd waren? En wie had voor 9 september 2020 15.56 uur geweten wat een rinket is. De dorstige deelnemers, en dat waren er heel wat, namen onderweg ook de tijd om de Goudse horeca te sponsoren. Er werd door de vijf groepen fanatiek gepuzzeld en gezocht. De resultaten waren er dan ook naar. Piet van Delft kon, na een nek aan nek race, team 4 de wisselbeker overhandigen. Het team had maar liefst 42 punten bij elkaar gegoogled. Het werd op de voet gevolgd door team 2 en team 5 met veertig punten en team 3 met 38. Het eerste team sloot de rij indachtig de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen, met 32 punten.

In de Lichtfabriek werden alle deelnemers onthaald op een voortreffelijk diner begeleid door goede wijn. Of het nu frittata of carpaccio was, het soepje van de chef, zeebaars of varkensoester het smaakte allemaal geweldig. De klap op de vuurpijl was het slotstuk een mini grand dessert. De koks gaven een prachtig visitekaartje af en na de oprotkoffie stond daar weer die schitterende van Hool bus van de Vlaerdinger om ons, zonder oponthoud, naar het vertrouwde De Lier te brengen. Engszins moe, maar ontzettend voldaan kwam het gezelschap daar rond half elf aan.

Complimenten, uiteraard voor activiteitenpiet Piet, maar ook voor alle mensen die deze dag tot een daverend succes hebben gemaakt. En….. voor de gemeente Gouda die met heel veel bordjes op gevels en objecten haar stad geweldig in beeld heeft gebracht voor de geïnteresseerde toerist.

Bekijk hier de foto’s.