Woensdagmiddag 7 november 2018 om 14.15 uur vertrokken circa 30 LCB-leden met de touringcar vanaf het parkeerterrein van Lyra naar Den Haag voor een bezoek aan het Binnenhof.

In eerste instantie was dit bezoek op 16 oktober 2018 gepland. Echter de behandeling van de Miljoenennota gooide roet in het eten, waardoor het werd uitgesteld naar 7 november. Voor het eerder geplande bezoek hadden bijna 50 leden zich aangemeld, nu konden helaas minder leden aanwezig zijn.

VVD-kamerlid Arne Weverling had de leden van LCB uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de VVD-fractiekamer. Hieraan voorafgaand werden de leden op professionele wijze rondgeleid in de Ridderzaal en de gebouwen van de 2e kamer door 2 dames van ProDemos.
Na de rondleidingen werden wij om circa 17.00 uur verwacht in B.I.T. (Hotel Corona) zodat wij met volle maag rond 19.00 uur bij Arne konden aanschuiven in de VVD-fractiekamer.

Zowel aan het middag- als het avondprogramma ging een incheck vooraf. Deze ging gepaard met schoenen uit, riemen af, ID-bewijs tonen etc. etc. Dit proces duurde al snel een half uur. De assistent van Arne, Arie van Roest, stond ons gezelschap al braaf op te wachten en bracht ons via de roltrappen en lange gangen in de VVD-fractiekamer.

Arne vertelde hoe een werkweek van hem er ongeveer uit ziet. Door middel van het stellen van vragen en indienen van moties probeert hij op het terrein van Telecom en Land- en Tuinbouw zijn invloed uit te oefenen op de besluitvorming om op die wijze het land te regeren. Daarnaast reist hij een aantal dagen per week het land rond om mensen te bezoeken en te overleggen over de zaken die voor Arne van belang zijn. Hij is nu 600 dagen kamerlid en het begint al aardig te wennen. Als wethouder in Westland waren zaken vaker concreet, nu is hij afhankelijk van hoe ingebrachte ideeën wel of niet worden opgepakt door de diverse ministeries.

Om 19.30 uur had Arne al weer een volgend gesprek, echter om 20.00 uur was hij nog druk in gesprek met de LCB-leden. Als dank kregen zowel Arne als assistent Arie de traditionele LCB-wijnfles en na het vertrek van Arne namen de LCB-leden het heft zelf in hadden en werd de LCB-begroting 2019 behandeld in de VVD-fractiekamer.

Daarna verlieten we de regeringsgebouwen en stond de touringcar klaar om richting De Lier te gaan.

Bekijk hier de foto’s.