Op dinsdagavond 13 februari stond de eerste LCB-bijeenkomst van het jaar in het teken van Cybersecurity en de mogelijke gevolgen hiervan.

Deze avond werden we in een huiselijke omgeving gastvrij ontvangen bij Grandcafé 2 Floors met koffie/thee en wat lekkers. Door penningmeester Arno Duijvestijn (van Pijl solutions) waren twee sprekers geregeld.

De eerste presentatie werd gehouden door Christiaan Zwiers van het Nederlands Cyber Collectief. Het doel van het Nederlands Cyber Collectief is het bewust maken van de risico’s die wij momenteel lopen door het gebruik van internet en wat wij er zelf aan kunnen doen. Dit heeft Christiaan in zijn presentatie uitgelegd.
Vooral het gebruik van een goed wachtwoord en ervoor zorgen dat de systemen up to date zijn is zijn boodschap.

Daarna werden we uitgebreid geïnformeerd over de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort AVG. Deze toelichting werd gegeven door mr. Daniëlle van der Zande van het Contractenkabinet. Ondanks de misschien toch wel ingewikkelde wetgeving kregen we meer duidelijkheid en inzicht over deze wetgeving, welke op 25 mei 2018 ingaat.

Na deze verhelderende presentaties en het beantwoorden van de meeste vragen werd deze avond afgesloten met een drankje en gingen de meeste snel naar huis om waarschijnlijk hun huidige wachtwoord te wijzigen.